fbpx
Skip to content

Kur të fillojë?

Trajtimet ortodontike zakonisht fillojnë nga mosha 9 vjeç. Në këtë mënyrë, keqtformimet mund të korrigjohen me më pak përpjekje dhe zhvillimi I dhëmbëve mund të vazhdojë më tej pa pengesa. Kjo mund të shmang ose të shkurtoj trajtimet e më vonshme ortodontike.


Kërkesat më të rëndësishme?

Vullneti për të bashkëpunuar është pjesa më e rëndësishme e terapisë. Më pas, ne mund të fillojmë trajtimin vetëm kur marrim urdhërin nga pacientët tanë të vegjël.


Puna jonë?

Pra, ne nuk i trajtojmë pacientët, ne trajtojmë dhëmbët e shtrembur.


Aparatet e lëvisshme

Me shum reth aparateve te levishsme / Monoblock

Aparatet e livisshme shpesh përdoren për t’u përgatitur para aparateve fiks ose për stabilizim pas aparateve fikse.

Ne pjesen qe i perket aparateve ortodontike totale, ne përdorim pajisje të tilla si  monoblloku. Ata sigurojnë që dhëmbët të jen siç duhet dhe të mundeson  procesin e zhvillimit te drejtë të fytyrës.

Aparatet fikse

Me shum reth aparateve fikse

Aparatet fikse korrigjojne dhëmbët e shtrembëruar me anë të piastrinave fikse dhe harqeve metalike Në të kaluarën, për fiksim ishin të domosdoshme gomat,të cilat ishin të vështira për tu pastruar.  Mekanizmi qe ato kishin i beri ato tani më të pa përdorshme.  Telat që perdorim ne tani janë të bërë nga një material i butë, termoaktiv, domethënë ky material bëhet më i fortë ose më i butë në varësi të temperaturës së gojës.  Dhimbja për shkak të telave nuk është më e nevojshme.

Aparatet Trasparente

Më shum reth Invisalign

Për të rinjtë egziston një zgjidhje trasparente : Invisalign Teen. Aparatet trasparente janë të pa dhimbshme dhe të lëvizshme. Dhëmbët do të vendosen në pozicionin e dëshiruar hap pas hapi.